Nytt liv - ny tid

 Vet inte vart jag ska börja. Jag är ställd, jag känner så mycket kärlek och har inte riktigt förstått ännu att jag blivit mamma till den vackra pojken som jag numera inte kan titta mig mätt på.
 
Runt klockan 19-20 i måndagskväll började värkarna, regelbundet direkt från början. Vi åkte in till förlossningen klockan ett och blev hemskickade igen en timme senare då värkarna var för små och tappen inte var utplånad. Väl hemma fortsatte värkarna öka i itensitet tills jag inte stod ut längre när klockan slog 7 så vi åkte in igen. Under alla timmar från att vi kom in till BB tills att jag fick epiduralbedövningen så var TENS min absolut bästa vän, kan rekommendera det för den som inte testat i samband med värkar - fungerade superbra för mig. Det var tungt hela vägen och timmarna gick så långsamt, men klockan 00.29 kom han ut av bara farten, skrikande en kort stund för att sedan placeras på bröstet. De som fött barn vet känslan, obeskrivligt underbart smärtsamt men så otroligt mycket kärlek när allt är över.
 
Det har varit tungt att komma in i rollen som förälder, vi jobbar fortfarande väldigt mycket på att få vardagen att gå runt. Det har varit brist på sömn då lilleman spenderat 99.9% av tiden vid bröstet och jag har då fått sova när han har somnat i min famn. Under morgonen var vi iväg för PUK-kontroll och dom ordinerade att vi skulle börja med ersättning då han har gått ner mer än 10% av sin kroppsvikt sedan födseln. Direkt när vi kom hem och gett honom första matningen har rutinerna börjat falla in och vi har äntligen kunnat få lite mer sömn.
 
 
 
 
 
 

Möbler, tankar, planer

17 dagar kvar till beräknad BF (vecka 38, 37 veckor + 3 dagar). Jag har äntligen slutat jobba och börjat njuta av den lediga tiden. Det känns dock fortfarande väldigt tungt med all extra vikt jag lagt på mig, vätskan som samlat sig i kroppen. Mina bästa inköp för eget bruk är numera stödstrumpor och joggingskor som hjälper mig få ner svullnaden och låter mig kunna gå någon kilometer innan smärtan kommer.
 
Det känns jätteknepigt att inte ha några rutiner kvar i vardagen, senast i onsdags när jag vaknade så kände jag att det inte fanns någon anledning att gå upp när klockan var 9 och jag var helt utvilad - hade ju ändå inget viktigt att göra eller någon tid att passa. Jag mår mycket bättre när jag har mina fasta rutiner, gå upp kl 6 på morgonen för att arbeta 8 timmar och sen ha den fria tiden för att göra vad man vill.
 
Hur som helst var vi förbi RS Möbler under dagen och köpte både soffa och soffbord som vi förhoppningsvis får hem redan till på tisdag om allt går bra med tider för leverantörerna. Längtar tills gamla soffan är ute och de nya möblerna är på plats, kommer bli ytterligare ett ansiktslyft för lägenheten. Fattas fortfarande saker på väggarna, men vi är väldigt försiktiga i dagsläget med att hänga upp saker på måfå och göra hål i onödan.
 
Min gravidmage har blivit "större", lillknoddas har varit fixerad under de senaste 4-5 veckorna vilket känns lugnande. Hans tidigare väldigt aktiva sparkar slutade för ett par veckor sedan och ersattes av massa buffande och knuffande. Numera känner man små hårda kroppsdelar, knän, fötter, armbågar, ja egentligen allt. Dock lyckas jag aldrig riktigt sätta fingret på vad som är vad!
Har under dagen "hyrt" en webbaserad profylaxkurs som jag ska se till att genomföra nu under min lediga tid, föräldragrupp var inte relevant från början och den profylaxkurs som fanns i stan var fullbokad fram till slutet på Maj vilket inte riktigt går ihop om lillpyret redan bestämt sig för att titta ut till dess. Man gör ju det bästa av situationen i dessa lägen.